Забавления

Плажове

Плажове в Балчик и околностите има за всеки вкус и потребности. Въпрос на време e да откриете най-подходящото място за плажуване.

Основен плаж е “Централен плаж”, който се намира в непосредствена близост до пристанището на града. Това е най-големият плаж и може да се определи като семеен плаж. Предпочитан е за малките деца поради пясъчното морско дъно и големия бряг, от който всеки родител може да наблюдава децата си.
Плажът разполага със спасители и медицински екип, има и условия за наемане на шезлонг, чадър, водно колело и множество водни атракции. Предвидени са и места за поставяне на лични чадъри. Плажът е добре обслужван от работещите в непосредствена близост заведения за хранене.

“Холандски плаж” – намира се до Централен плаж, разделящ се само от една бетонна буна. Той е малък плаж, като кът да избягаш от общата глъчка.

Голф

Къде е голф ривиерата на Балканите? Отговорът на този въпрос е един – Балчик и района около него! Доказателство за това са новопостроените три голф игрища – “Лайтхаус Ризорт и Спа”, “Блек Сий Рама” и “Тракийски скали”.

И трите са уникални по своята същност, като се има предвид екзотичното място, на което са разположени – върху скалите над морето и неповторимата дива природа на района.

Яхтинг

Яхтеното пристанище в Балчик е едно от най-защитените пристанища поради естествения залив, в който е разположено.

На яхтеното пристанище пребивават през лятото много яхти и туристически корабчета, които предлагат различни пакети за развлечения.

Атрактивни са и яхтените пикници, които са целодневни и са свързани с плажуване на девствени плажове, където има всички необходими условия за комфорт – чадър, шезлонг, занимателни игри, сърфове, храна и напитки и пр.

Сред морските предложения за развлечения са риболовните излети, както и организиране на частни партита, дори и малки сватбени тържества. Изборът от яхти дава възможност за наемане както на моторни, така и на ветроходни яхти. За по-силни усещания са и няколко дневните круизи из Черно море, който се организират според индивидуалните нужди на пасажерите.

Морските атракции включват организиране на пиратски партита за деца, където бойните гюлета за обстрел са торби пълни с вода.
Осъществяват се и разходки по вода до Златни пясъци, Албена, Варна, Созопол, Несебър, нос Калиакра, Румъния и пр.

Конна езда

Най-добрите условия в района за конна езда са в курорта ”Албена”, където за летен сезон преминават обучаващо над 3000 човека. Там на разположение имате 20 елитни коне и понита за спорт и туризъм. Конната база разполага с открити и закрити боксове за животните. Предлагат се разходки край морето и Балтата с животните, тренировки на пясъчни манежи, персонални инструктори по езда. Към конната база има изградени трибуни, от където можете да станете зрител на емоцията от ежегодно провеждащите се областни и републикански турнири.

На разположение условия за езда имате и в Конната база на село Българево, Каварна. Комплексът позволява едновременно любителски тренировки с инструктор, така и провеждане на спортни лагери на състезателни отбори.

valeoЗабавления